Дворічна шенгенська віза в Литву як ключ до Європи

Литовська шенгенська віза на 2 роки
Вулички європейських Вільнюса і Каунаса, тінисті парки, широкі піщані пляжі – це все Литва. Країна близька, трохи більше 800 кілометрів від Києва до Вільнюса, автобусне, залізничне і авіасполучення. Країна зрозуміла, адже і Україна і Литва понад півстоліття були частиною однієї держави. Здавалося б, все легко! Але … З 2007 року Литва приєдналася до Шенгенської угоди, і значить, будь-яка поїздка до Литви, туристична або ділова, починається з отримання шенгенської візи.

Отримання візи і пов’язана з цим підготовка пакету документів забирає чимало часу, сил і ресурсів, особливо, якщо цю бюрократичну процедуру доводиться проходити вперше, або повністю самостійно. «Короткі» туристичні візи дозволяють перебувати на території Литви тільки під час туру або відрядження. Перед кожною новою поїздкою доведеться пройти всі виснажливі процедури знову. Отримання шенгенської візи в Литву на 2 роки – краще рішення для тих, хто часто відвідує країну для відпочинку, лікування, ділових контактів.


Види шенгенських віз

У мандрівника, що збирається відвідати країну Євросоюзу, виникає питання: які види віз бувають, чим ці дозвільні документи відрізняються один від одного, що потрібно для їх отримання і який з них вибрати.

Отже, за категоріями візи бувають:

Категорії А і В. Транзитні візи. Візи цього типу дають право відповідно: перебувати в аеропорту, не покидаючи межі транзитної зони і не виходячи в місто, і перетинати територію транзитної країни.

Категорія С. Туристична віза. Основний тип віз, які оформляються для поїздок в країни Євросоюзу. Візи цієї категорії бувають одноразові (SNGL) і багаторазові (MULT). З візою цієї категорії, громадянин України може перебувати в країні, яка видала візу і відвідувати будь-які країни Шенгенської зони під час дії візи. Туристичні візи категорії С діляться на підкатегорії С1, С2, С3, С4 в залежності від термінів дії. Пакет документів, необхідних для отримання такої візи, в основному стандартний для країн Шенгенської угоди, хоча іноді посольства вимагають додаткові документи і обгрунтування. Фахівці компанії VISA OPTOM відстежують всі зміни і нововведення, які висуваються посольствами, і допоможуть вам сформувати правильний і повний пакет документів.

Категорія D. Національна довгострокова віза. Видається для перебування в державі, яка її видала. Візу отримують для тривалого перебування на території країни у зв’язку з навчанням в університеті, роботою, возз’єднанням родини. Національна віза не замінює вид на проживання. Отримання візи цього типу вимагає індивідуальних підстав і особистої подачі документів. Компанія VISA OPTOM проконсультує при підготовці документів для візи категорії D, але подати документи повинен особисто заявник.


Оцініть Ваші шанси отримати шенгенську візу прямо зараз!

Пройти тест


Що дає оформлення шенгену в Литву на 2 роки

Отже, якщо ви НЕ збираєтеся:

  • проживати в Литві постійно або протягом тривалого часу;
  • працювати на території Литви;
  • вступати до навчального закладу в Литві;

Якщо ваша мета:

  • не залежати від необхідності отримувати шенгенську візу перед кожною поїздкою в Європу;
  • мати можливість багаторазового вільного в’їзду в Литву та інші країни Євросоюзу;
  • купувати гарячі тури і проводити уїк-енд в будь-якому місті Європи;

Краще рішення для вас – дворічна шенгенська віза в Литву. Туристична віза категорії С4 з терміном дії до двох років і терміном перебування в Литві або іншій країні Євросоюзу не довше 90 календарних днів поспіль з будь-яких 180 днів. Кількість разів перетину кордону не обмежена.

Менеджер компанії VISA OPTOM допоможе підготувати пакет документів для отримання візи, забронює час подачі документів у візовому центрі, наш кур’єр забере і доставить ваші документи. Вам необхідно буде лише приїхати на здачу біометрії в візовому центрі в обумовлений час.