Як отримати мультивізу?

У світі є таке поняття, як Шенгенська зона. Туди входять багато країн європейської частини: Норвегія, Швейцарія, Ісландія, а також всі країни Європейського союзу, крім Великобританії та Ірландії. Для того, щоб відвідувати всі європейські країни, досить мати шенгенську візу однієї з цих країн.

мультивіза

Зміст::

  1. Суть мультивізи
  2. Держави, що видають шенгенські мультивізи
  3. Що потрібно для заяви на шенгенську мультивізу

Мультивіза або багаторазова віза – це віза, яка дає право відвідувати країну два і більше разів за певний період часу.
Для багатьох людей набагато легше здійснити подорож в безвізову країну, уникаючи клопоту з документами. А якщо отримати мультивізу в Європу, а потім подорожувати по ній без кордонів.


Які держави дають багаторазові шенгенські візи

При першій подорожі туристам видають одноразову візу. Будь-яка держава, яка може видавати шенгенські візи, може дати вам мультивізу. До важливих причин можна віднести:

  • навчання за кордоном;
  • постійні поїздки до родичів;інформація про оформлення мультивізи
  • регулярні ділові поїздки.

Такі країни, як Франція, Бельгія, Німеччина, Нідерланди, Португалія і Швейцарія важко видають мультивізи. А інші, розташовані ближче до сходу, легше видають мультивізи. Приміром Польща часто видає мультивізи. З 2016 року вона видала майже 60% із загального числа віз українцям, які подали документи. У цьому році в зв’язку зі сформованою ситуацією, можна отримати відмову. Так що перш порадьтеся з фахівцями.
При отриманні мультивізи потрібно мати мінімум дві шенгенські туристичні візи, причому одна повинна бути візою тієї країни, куди ви подаєте документи. Але бувають випадки, коли можна отримати одноразову візу або взагалі відмову. Все залежить від консула і наявності гарантій вашого в’їзду в країну. У цьому випадку наші фахівці вам допоможуть.


Що потрібно для заяви на шенгенську мультивізу

Необхідний пакет для отримання мультивізи – анкета, фотографії, закордонний паспорт, страховка, підтвердження оплати готелів. Правильно заповнити заяву вам допоможуть наші співробітники.
Для оформлення всіх документів для отримання мультивізи потрібно мати хоча б 2-3 поїздки в Шенгенську зону, але і це може не вплинути на видачу багаторазової візи. Тому, наприклад, можна підтвердити багаторазові поїздки в країну – діловим (культурним) з’їздом, який проходить багато разів на рік, інформуючи про період проведення. Наприклад, з 01.04.2017 р по 10.04.2017 р
У червні 2015 року введено новий порядок отримання віз: потрібно пройти біометричну процедуру (зняття відбитків пальців), які заносяться в єдину візову систему.
Кожне посольство подає свої вимоги для отримання мультивиз. В цілому, мультивізи можна отримати при задоволенні хоча б одній з умов:

  • Мати документи, які обумовлюють неодноразові поїздки (наявність броні готелів, приватні або ділові запрошення);
  • Поїздка до родичів;
  • Відвідування культурних або спортивних подій;
  • Наявність раніше отриманих віз;
  • Офіційні робочі поїздки.