Як отримати мультивізу на рік?

Після шенгенської угоди громадянам більшості європейських країн стало простіше подорожувати по континенту. Адже їм не потрібно оформляти спеціальний документ для перетину кордону. Однак для людей, які не живуть в зоні ЄС, необхідна, так звана, шенгенська віза.

оформлення мультивізи

Всі туристичні дозволу для поїздок до Європи діляться на одноразові і багаторазові. Другі ще називають мультивізу. Вони є дуже зручним варіантом для тих, чиє життя або робота передбачає постійні виїзди за кордон.

Такий документ, що дозволяє багаторазовий перетин кордону, згідно із законом може запросити будь-який бажаючий. Максимальний термін його дії – 5 років. Правда, мультивізу на такий тривалий період часу отримати досить складно. Тому найчастіше мандрівники вибирають річне дозвіл.

Хоча потрібно зазначити, що отримання такого документа – теж не найпростіше завдання.


Шенгенська мультивіза: що це таке?оформлення мультівізи

Сам документ являє собою звичайну наклейку в паспорті. Саме вона дає можливість перетинати кордони країн Європи протягом року. Причому робити це можна будь-яку кількість разів.

Тобто отримати візу можна в будь-якій державі, а їздити з нею потім – по всіх країнах ЄС. Тільки варто враховувати одне правило: країна, в якій людина отримує дозвільний документ, повинна бути першою в списку відвідуваних країн. Або в її межах потрібно провести більшу кількість часу, ніж в інших державах.

Обходити це правило не рекомендується. Таке порушення виявляється досить часто, і призводить до сумних наслідків. Якщо ви порушуєте цей закон, в наступний раз при отриманні візи можуть виникнути дуже великі проблеми. Вам не тільки більше ніколи не видадуть документ на рік, а й можуть відмовити в одноразовому перетині кордону.

Мультивіза в шенгенську зону типу С передбачає тільки туристичні поїздки і не дає дозвіл на навчання або роботу закордоном.


Термін дії річної мультивізи і її отримання

Назва цього документа говорить сама за себе. Отримавши таку візу, ви зможете протягом року відвідувати будь-які країни ЄС . Однак бути в Європі постійно не вийде. Іноді потрібно буде повертатися в рідну країну. Зазвичай річна віза має на увазі відвідування Європи максимум на 3 місяці кожні півроку.

Зазвичай процедура отримання мультивізи не сильно відрізняється від оформлення документа для одноразового виїзду в Європу. Однак вимоги до кандидата в цьому випадку посилюються. Щоб запросити мультивізу і отримати її, потрібні дуже вагомі підстави.

Зате клієнти візової компанії VISA OPTOM не відчувають труднощів з отриманням багаторазової візи. Їм такий документ надається при будь-яких умовах!