Як оформити візу на п’ять років

Отримати шенгенську візу на п’ять років мріють всі мандрівники. П’ять років – це максимальний термін дії даного документа. Якщо шенгенська віза на 5 років видана заявнику, він може протягом цього часу відвідувати європейські держави. Всього в шенгенську угоду входять 26 країн. Їх людина зможе відвідувати протягом п’яти років без будь-яких проблем. Однак варто розуміти, що отримати цей документ на п’ять років дуже складно. Необхідно знати про деякі особливості.

оформлення візи на п'ять років

Що потрібно знати про оформлення п’ятирічної візи?

Незважаючи не настільки великий термін, турист не може вчитися або працювати, маючи туристичну візу. Вона належить до категорії С, яка має на увазі отримання візи для відвідування різних наукових, спортивних заходів, пам’яток. Оформляється шенгенська віза на 5 років досить довго. Співробітники консульства повинні бути впевнені в заявнику, що він є відповідальним, серйозним, людиною яка не стане порушувати закони, правила європейської країни.

Всього існує чотири типи віз:

  • A -транзитний вид;
  • B – транзитний вид;
  • C – туристичний вид;
  • D – дозволяє іноземним громадянам працювати, або вчитися в європейській країні, але отримати такий документ дуже важко.

Як правило, мандрівники зупиняються на візі категорії C.віза на п'ять років

Туристи повинні розуміти, що до стандартних документів додаються довідки з місця роботи, з банку, страховка. На рахунку заявника повинно бути не менше 10 тисяч євро. Турист доведе цією довідкою своє фінансове благополуччя. Без довідки з банку документи в консульстві розглядатися не будуть.

З 2015 року до обов’язкових документів була додана довідка про проходження біометрії. Турист повинен здати відбитки пальців для занесення в єдину візову систему Шенгенської зони. Триває сама процедура кілька хвилин, але за її проходження доведеться додатково заплатити.

Мандрівникам, які раніше порушували закони, правила європейської країни під час попередніх поїздок, така віза не видається. Співробітники консульства бувають не впевнені в людині, побоюючись за його поведінку в подальшому.


Як спростити отримання візи?

Якщо небоходімо оформити візу на довгий термін, можете звернутися за допомогою до співробітників центру «VISA OPTOM», які точно знають, як оформляти документ, яких вимог треба суворо дотримуватися. Консультація мандрівників буває необхідна, адже віза на п’ять років передбачає проходження дуже строгим правилам, про які заявник може не знати. Як показує практика, без допомоги фахівців візу на п’ять років практично неможливо отримати.