Віза категорії D

Віза категорії D в народі називається шенгенською. В Євросоюзі існує кодекс, в якому навесні 2010 року було прийнято візи трьох видів: A, C, D.

віза категорії D

Якщо гостювати, працювати або подорожувати по Європі три місяці і не більше, то підійде короткострокова туристична С. Про цю ж візу сказано дуже багато, так що немає потреби на ній зациклюватися, інформації про неї більш ніж достатньо.

Хвилює третя номінантка – шенгенська віза.  До 2010 року її видавали на строк не більше трьох місяців, але вона не давала права його власнику пересуватися по Європі з країни в країну, для цього потрібен був скомбінований документ С + D.

В даний час цей документ дарує можливість пересуватися по Євросоюзу, подорожувати з країни в країну.

Тимчасові рамки збільшилися, допускається перебування на їх території не більше дев’яносто днів в шість місяців. Це дуже полегшило відвідування даних держав.


Особливості візи категорії D

Національну візу не потрібно прирівнювати до посвідки на проживання, хоча вона конвертується в нього. У деяких державах на неї можна чекати більше трьох місяців. Процес оформлення є досить довгим, і тому турист отримує тимчасовий документ.

Якщо говорити про вартість цього документа, то в кодексі про неї не йдеться, тому кожна країна індивідуально ставить ціну консульських зборів.

Національну візу Євросоюзу заявник має право запросити за кількома мотивами:віза категорії D

  • довгострокове відрядження;
  • оформлення шлюбних уз;
  • возз’єднання з сім’єю;
  • спортивні заходи;
  • навчальна діяльність;
  • проходження лікувальних процедур;
  • усиновлення;;
  • викладання;
  • наукова діяльність;
  • нерухомість в державі ЄС;
  • бізнес;
  • якщо людина обрала державу, як місце проживання.

Якщо співробітники консульства вважатимуть мотиви переконливими – видадуть національну візу, а потім ВНЖ.


Як без проблем отримати візу?

Існує думка, що при наявності нерухомості за кордоном (цінова категорія) візу можна отримати без проблем. Насправді це лише стереотип. Щоб отримати візу D, потрібний особливий перелік документів, який треба уточнювати заздалегідь, у фахівців. Можливі строгі склепіння правил до довідок, паперів. Документи на національні типи віз подаються самостійно, або їх подає родич по довіреності. Якщо потрібно оформити візу D, варто звернутися за допомогою в центр «VISA OPTOM», де клієнта проконсультують досвідчені співробітники. Вони допоможуть отримати цей документ, відвідати європейську державу.