Переваги мультивізи в Словаччину

Якщо у вас з’явилося бажання відвідати Словаччину, побачити якомога більше пам’яток цієї країни, то найвірніший варіант – оформити словацьку мультивізу. У чому її призначення, зрозуміло вже з самого терміна – «мультивіза», тобто «віза на багаторазовий в’їзд». Барвиста вклейка в закордонному паспорті дозволить вам кілька разів, в відповідно до встановленого терміну дії, відвідати Словаччину. При цьому зі словацькою мультивізою можна відвідувати інші європейські країни, включені в шенгенську зону, але не можна забувати правило «першого кордону», згідно з яким, свою подорож необхідно починати саме з тієї країни, консульство якої видало мультивізу. І ще одна вимога: найбільшу кількість часу вашої подорожі необхідно провести саме в Словаччині.
Віза в Словаччину для українців
Оформляючи мультивізу в Словаччину, можна запросити її терміном на 5 років. Однак не можна бути впевненим у тому, що саме на цей період часу вона буде оформлена. Все залежить від рішення консульства країни.

Необхідно пам’ятати, що час знаходження в європейських країнах і термін дії мультивізи – поняття абсолютно різні. Шенгенська словацька мультивіза з поміткою 180 означає, що протягом усього року вона буде дійсна, проте в сумі термін перебування в країні не повинен перевищувати 180 днів – по 90 днів за півріччям.


Вартість оформлення мультивізи в Словаччину

Тип візи Ціна
на півроку Від 280€*
на рік Від 320€*
на 2 роки Від 500€*
на 3 роки Від 750€*
на 5 років Від 900€*

Оформлення словацької мультивізи

Оформлення мультивізи в Словаччину для українців, незважаючи на невеликі послаблення, відбувається згідно із затвердженим переліком документів. Це закордонний паспорт, відксерокопіювати сторінки паспорта громадянина України, довідка з місця роботи або навчання, виписка рахунку в банку, фотографії, а також анкета з детальними даними про себе. Якщо у співробітників посольства виникнуть якісь питання, то на їх вимогу повинні бути надані додаткові довідки.

Більше шансів отримати словацьку мультивізу мають громадяни, які:

  • оформляють багаторазовий дозвіл для відвідування родичів, які постійно проживають в Словаччині;
  • здійснюють зустрічі зі словацькими партнерами по бізнесу;
  • їдуть на лікування;
  • в силу своїх професійних обов’язків доводиться часто виїжджати в країну, наприклад, працівники ЗМІ, транспортники;
  • беруть участь в культурних, спортивних заходах;
  • є власниками нерухомості в цій країні.

Як самостійно оформити мультивізу в Словаччину?

Для того щоб самостійно оформити візу в Словаччину, людині доводиться зіткнутися з певними труднощами. Особливо це стосується тих, хто вперше оформляє багаторазовий дозвіл на в’їзд в країну. Це пов’язано зі збором потрібних документів, довідок. У разі необхідності їх перекладу, документи мають бути нотаріально засвідчені – а це чергова, втрата часу.

Заповнення анкети також викличе деякі труднощі. Якщо раптом з’ясується, що ви щось приховали від співробітників консульства, то вам не тільки буде відмовлено в мультивізі в Словаччину, а й заборонено виїжджати в будь-яку країну Євросоюзу. Мінімальний час заборони – 3 місяці, але, як правило, санкції носять тривалий термін – до 10 років.

Щоб уникнути всіх цих неприємностей, оформлення мультивізи в Словаччину для українців може взяти на себе компанія «VISA OPTOM». Співробітники компанії не тільки візьмуть на себе оформлення візи, але і ознайомлять вас з усіма змінами в законодавстві, що стосуються оформлення мультивізи.