Необхідні документи для робочої візи в Польщу

Робота в європейських країнах постійно залучає громадян з інших країн. Основна причина – це наявність гарної заробітної плати. Наприклад, з України можна без проблем поїхати на роботу в Польщу. Отримання робочої візи в цю країну – справа нескладна, а ось рівень заробітної плати в порівнянні з Україною – високий.
Робоча віза в Польщу
Для громадян, які вирішили відправитися на заробітки саме в цю країну, потрібна спеціальна робоча віза. Такий документ діє на территорії всієї країні, і видається терміном до 1 року. Отримавши таку візу, можна їздити по всіх країнах, які входять в Шенгенську зону, однак, працювати можна лише в Польщі.

Отримати таку візу для подальшого працевлаштування можна громадянам України, але для цього потрібно пробути на території Польщі не менше ніж 3 місяці. Накопичувати цей термін можна протягом півроку. Для тих, хто шукає роботу в цій країні, отримання такого документа дозволяє користуватися всіма перевагами перебування на території Польщі.

Отримавши робочу візу в цій країні, ви зможете:

  1. Офіційно влаштуватися на роботу в будь-яке підприємство країни.
  2. У вас не виникне проблем при поїздках по країнах, що входять до складу зони шенгену.
  3. Вам дозволяється перебувати в країнах шенгенської зони не більше ніж 6 місяців за рік.

Як отримати таку візу до Польщі

Для того, щоб вам видали на руки такий документ, необхідно надати пакет документів і заповнені анкети. Що саме потрібно для отримання візи в Польщу:

  • Наявність медичної страховки.
  • Закордонний паспорт.
  • Заповнену заяву і анкету для отримання документа.
  • Для документів потрібно мати дві фотографії.
  • Для того, щоб вами було отримано дозвіл на роботу і проживання в цій країні, необхідно мати офіційний лист з майбутнього місця роботи про те, що вас беруть на певну посаду. У цьому документі повинен бути зазначений точний термін проживання в країні і рівень майбутньої заробітної плати. Варто відзначити, що розмір зарплати не повинен бути нижче, ніж мінімальний за законами Польщі.

Тільки ви надали всіх необхідні документи, вам слід звернутися в консульство цієї країни. Для цього потрібно записатися на прийом. Зазвичай термін очікування прийому до 2-3 тижнів.