Національна віза в Польщу – тип D

Оформляючи візу класу D, ви отримуєте можливість перебувати в Польщі від 6 місяців до року, більш ніж на цей період національна віза не надається. При цьому в’їжджати в країну можна необмежену кількість разів.Робоча шенгенська віза


На оформлення самої візи і період її дії істотно впливає зазначена мета візиту, яку необхідно документально підтвердити. Метою можуть бути:

  • навчання;
  • робота;
  • возз’єднання сім’ї.

Можна отримати національну візу і в тому випадку, якщо у вас є Карта поляка.

Якщо мета відвідування – робота, то для оформлення робочої польської візи необхідно буде надати запрошення на роботу від польського роботодавця. У цьому випадку працівник отримує можливість перебувати в Польщі сумарно 180 днів протягом всього року без обмежень по кількості заїздів. Робоча віза в Польщу на цілий рік оформляється, якщо є запрошення воєводи.

Маючи польську візу класу D, ви можете безперешкодно переміщатися по території країн, що входять в зону Шенгенської угоди. В’їжджати потрібно спочатку в Польщу, і тільки потім в зону Шенгену, порушення цієї умови може призвести до виникнення проблем при отриманні повторної візи. Їхати можна через будь-яку країну.

Робоча віза в Польщу в інших країнах стає гостьовою і не дає дозволу на роботу. Вона передбачає два періоди перебування в країнах Шенгену:

  • три місяці при 6-місячній візі;
  • шість місяців при візі на рік.

Оптимально мати не більше 5 в’їздів-виїздів протягом 6 місяців.